New York – hoeveel dagen nodig?

New York, ook gekend als “Big Apple” is de grootste stad van de Verenigde Staten van Amerika, maar is niet de hoofdstad. De hoofdstad van de VS is Washington D.C. Maar dat wil niet zeggen dat New York de moeite niet is om te gaan bezoeken. In tegendeel! Er valt heel wat te beleven in New York en het is tevens ook een populaire citytrip voor velen. Enkele zaken die je zeker moet gedaan hebben zijn: een bezoekje aan Times Square, Ground Zero Museum & Memorial, Empire State Building, Brooklyn Bridge, … Daarnaast heeft New York ook heel wat te bieden op cultureel vlak alsook voor de shoppers onder ons. Kortom, een tripje naar New York moet zeker op jouw verlanglijstje staan. Maar je moet wel weten hoeveel dagen je nodig hebt om New York te bezoeken.

Trip naar New York – Hoeveel dagen nodig?

New York is zo’n stad waar je, eens je er geweest bent, zeker eens opnieuw naartoe wil gaan. Daarom kunnen we zeggen dat je altijd tijd te kort zal hebben tijdens je bezoek aan New York, want er is zoveel te doen. We raden je aan om zeker 5 / 6 volle dagen in de stad te spenderen. Dit is zonder de verplaatsing van en naar de luchthaven gerekend. Heb je niet zoveel tijd, spendeer dan op zijn minst 3 volle dagen in de stad. Je zal het je niet beklagen.

Tijdens onze citytrip in New York maakten we gebruik van deze handige stedengids. De ideale reisgids om het maximale uit je citytrip te halen dankzij de duidelijke wandelroutes, aanbevelingen om te bezoeken, te gaan eten en zoveel meer. Zeker de moeite om te gebruiken als je New York gaat bezoeken.

Waar ligt New York

New York City (NYC) is de grootste stad van de VS en ligt aan de oostkust. En tevens in het zuidoosten van de staat New York. De stad ligt ook aan de monding van de Hudson River waardoor New York kon uitgroeien tot een van de belangrijkste handelssteden.

Overnachten in New York

Dat New York een levendige stad is, is misschien een understatement. Want naast “Big Apple” heeft New York City ook de bijnaam van “The city that never sleeps”. Met andere woorden, de hele dag en nacht zijn er dingen te beleven. Om van alle aspecten van deze mooie stad te kunnen genieten, raden we je aan om een goed hotel te kiezen. Je nachtrust tijdens zo’n trip is heel belangrijk. Lees de reviews van reizigers die er geweest zijn en kies een hotel waarbij je geen last hebt van buitengeluiden.

Nu je weet hoeveel dagen je nodig hebt om de stad te bezoeken, kan je verder aan de slag om jouw trip naar New York te plannen.

Plaats een reactie