Rome – hoeveel dagen nodig?

Rome, één van de populairste en mooiste citytrips die je kan doen! Staat Rome nog niet op je planning? Zet deze er dan maar vlug op. De Italiaanse hoofdstad is zeker een aanrader en bevat veel herkenningspunten uit de geschiedenislessen van vroeger. Maar de stad biedt nog zoveel meer. Wat je nu voornamelijk moet weten is: “hoeveel dagen heb je nodig om Rome te bezoeken?“.

Stedentrip Rome – Hoeveel dagen?

Rome is een grote stad waar heel wat te beleven valt. We zouden je toch aanraden om minstens 4 dagen te rekenen om de stad te bezoeken en te leren kennen. Kan je je 4 dagen vrijmaken om naar Rome te trekken? Dan heb je genoeg tijd om de hele stad te ontdekken.

Nog geen hotel in Rome gevonden? Dan raden we het Smooth Hotel Rome Repubblica aan in het centrum van Rome. Ideaal om Rome te bezoeken.

Wil je ten volle kunnen genieten van je citytrip in Rome? Dan is deze handige stedengids een must. De ideale reisgids om het maximale uit je citytrip te halen dankzij de duidelijke wandelroutes, aanbevelingen om te bezoeken, te gaan eten en zoveel meer. Zeker de moeite om te gebruiken als je Rome gaat bezoeken.

Waar ligt Rome

Rome is de grootste stad van Italië en ligt ook ongeveer in het midden van het land. Deze mooie stad ligt op zo’n 1.500km van Brussel. Doorheen de stad loopt de rivier de Tiber

Rome zelf verkennen? Doe dit best de beste reisgids >

Leestip: Goedkoop overnachten in Rome

Daguitstap naar Rome

Heb je slechts één dag om in Rome te verblijven? Of plan je een daguitstap naar Rome, dan moet je heel wat zien op een korte tijd. Het is dan interessant om te kiezen voor een “Hop on Hop off” bus waarmee je in geen tijd de volledige stad ziet. Zo’n bustour brengt je steeds naar de populairste bezienswaardigheden in Rome zoals het Colosseum, Forum Romanum, …

Naar Rome met de auto of het vliegtuig?

Is Rome je enige stop in Italië? Dan raden we je aan om het vliegtuig te nemen. Het is 2 uur vliegen van Brussel naar Rome en je kan eenvoudig goedkope vliegtickets vinden.

Plan je meerdere stops in Italië, denk dan eerder eens aan een roadtrip. HIerdoor heb je mee vrijheid om je te verplaatsen en andere steden te gaan verkennen.

Een ander alternatief is om met de trein naar Rome te gaan. 

Leestip: Goedkoop naar Rome.

Overnachten in Rome? Onze tips

Rome is een miljoenenstad. In het centrum alleen al wonen er ongeveer 2,8 miljoen Romeinen. Maar dat wil niet zeggen dat je geen plaats meer zal hebben om te overnachten.

Omdat Rome zo’n populaire stad is, zijn er ook genoeg plaatsen om te overnachten. Ga je voor meerdere dagen naar Rome? Dan is het misschien interessanter om een appartement te zoeken in plaats van een hotel. Hierdoor heb je meer vrijheid en kan je ’s avonds, indien gewenst, ook zelf eens koken.

Plaats een reactie