Goedkoop naar Rome

Een citytrip naar Rome is niet altijd goedkoop. Daarom geven we graag enkele tips hoe jij zo goedkoop mogelijk naar de Italiaanse hoofdstad kunt gaan. En als we spreken om goedkoop naar Rome te gaan, dan zijn er eigenlijk 4 elementen die belangrijk zijn.

Goedkoop naar Rome – vervoer

Iets waar iedereen naar op zoek is, is dé goedkoopste manier om in Rome te geraken. Er zijn enkele vervoersmiddelen die je kan overwegen en die in prijs verschillen.

Goedkope vliegtickets naar Rome: het vliegtuig is één van de meest gebruikte manieren om in Rome te geraken. En je kan al goedkope vliegtickets boeken vanaf €41.

Goedkope treintickets naar Rome: een goed alternatief is om de trein te nemen richting de Italiaanse hoofdstad. Je boekt al een treinticket vanaf €89 voor een onvergetelijke citytrip.

Goedkoop met de bus naar Rome: de bus kan ook een goed alternatief zijn. Vanaf €64 boek je al een rit naar Rome.

Elk vervoersmiddel heeft zijn voor en nadelen. Om de goedkoopste prijzen te kunnen vinden en raden we je aan om:

 • Flexibel te zijn in reisdata
 • Lang op voorhand te boeken
 • Prijzen te vergelijken
 • Zoeken in een incognito venster

Goedkoop overnachten in Rome

Het tweede elementen die een grote invloed heeft op de totale prijs van je citytrip naar Rome is je overnachting. Er zijn verschillende type accommodaties waar je kunt verblijven en ook de locatie van die accommodatie heeft een invloed op de prijs.

Jeugdherberg/hostels: Heb je geen problemen met een jeugdherberg of een hostel? Dan kan je heel goedkoop verblijven in Rome. Je kan al een slaapplek scoren vanaf €15 / p.p. TIP: Leg enkele weken op voorhand jouw slaapplek vast zodat je zeker bent van een goedkope prijs.

Budgethotels: een budget kamer boek je al vanaf €40.

Luxe hotels

Appartementen: een goedkoop/goed alternatief is om in een appartement te verblijven. Je hebt veel meer comfort en hebt de mogelijkheid om te koken. Zo kan je direct al heel wat geld besparen op restaurant bezoekjes. Een appartement boek je al vanaf €40 / nacht.

Goedkoop overnachten in Rome – deals

Iets waar je ook steeds wat aandacht aan moet besteden zijn de kortingen en deals. Hotels geven af en toe kortingen om meer gasten aan te trekken. Hieronder kan je enkele interessante deals terugvinden voor een goedkoop verblijf in Rome

Goedkoopste periode om Rome te bezoeken

Een ander aspect die een invloed heeft op je prijs is de periode om Rome te bezoeken. In het kort kunnen we zeggen dat de goedkoopste periode (waarmee je het meeste geld bespaart):

 • Laag seizoen (eerder de herfst & winter periode)
 • Vermijd de feestdagen (zowel in eigen land als in Italië)
 • Vermijd de nationale vakanties (zowel in eigen land als in Italië)

Als je buiten deze periodes Rome kunt bezoeken, dan kan je al een groot stuk besparen op je citytrip.

Veelgestelde vragen: Goedkoop naar Rome

Regelmatig krijgen we vragen over hoe je goedkoop naar Rome kunt gaan. Hieronder hebben we die vragen opgelijst en beantwoord zodat ook jij hier van kan profiteren.

Hoe vind ik de goedkoopste vliegtickets?

Goedkope vliegtickets vind je door volgende zaken toe te passen:

 • Wees flexibel in je reisdata
 • Vergelijk de verschillende vliegtuigmaatschappijen
 • Boek lang op voorhand. Hoe dichter bij je afreis datum, hoe duurder de tickets worden
 • Zoek ook incognito (in een privé venster)
 • Zet prijsalarmen in

Lees ons artikel over “goedkope vliegtickets boeken”.

Waar boek ik een goedkoop hotel?

Een goedkoop hotel boek je in eerste instantie steeds bij Booking.com. Zij hebben het grootste aanbod van hotels, hostels en appartementen en je kan zo direct goedkope / interessante accommodaties eruit halen.

Een goedkoop hotel ligt meestal ook niet midden in het centrum van Rome. Wil je echt wat geld kunnen besparen? Kies dan voor een hotel, appartement of hostel die er net buiten ligt maar nog op een haalbare afstand om de stad te bezoeken.

Plaats een reactie