Parijs: hoeveel dagen nodig?

De hoofdstad van La Douche France, beter bekend als Parijs! Het is dé stad van de liefde. En aangezien Parijs in Frankrijk ligt kan je er ook terecht om gastronomisch te genieten. Maar daar blijft het niet bij. Parijs heeft veel meer te bieden dan dat en is echt de moeite waard om te bezoeken. De vraag is enkel: een citytrip naar Parijs? Hoeveel dagen heb je nodig?

Ontdek alles van Parijs dankzij deze handige stedengids (met wandelingen) >

Stedentrip Parijs: hoeveel dagen heb je nodig?

Voor de Franse hoofdstad moet je toch enkele dagen voorzien. Maar aangezien er (heel) veel te doen is in Parijs, en afhankelijk van je interesses, is het niet eenvoudig om hier een eenduidig antwoord op te geven. Uit ervaring hebben we geleerd dat je zeker 3 à 4 volle dagen in de stad moet doorbrengen. Enkel zo kan je een goed beeld krijgen van de mooie Franse hoofdstad. Aangezien er in Parijs ook heel wat musea aanwezig zijn, kan je misschien wel opteren om er een volle week te verblijven. Of kiezen om later eens terug te gaan…

hoeveel dagen hotel deals

Interessante hotel deals in Parijs

Bekijk de actuele & interessante hotel deals voor je verblijf in Parijs.

TIP: boek vandaag nog jouw hotel met gratis annulering. Later een betere deal gezien? Dan kan je kosteloos annuleren.

Tijdens onze citytrip in Parijs maakten we gebruik van deze handige stedengids. De ideale reisgids om het maximale uit je citytrip te halen dankzij de duidelijke wandelroutes, aanbevelingen om te bezoeken, te gaan eten en zoveel meer. Zeker de moeite om te gebruiken als je Parijs gaat bezoeken.

Heb je niet de mogelijkheid om 3 of meer dagen te spenderen in de stad? In 2 dagen kan je ook al heel wat gaan bezichtigen, maar dan zal je keuzes moeten maken.

Waar ligt Parijs?

De Franse hoofdstad ligt gelukkig niet zo ver van België. In net geen 4 uur sta je vanuit Brussel in de Franse hoofdstad. Dus een citytrip naar Parijs kan je perfect met de auto doen. Maar misschien moet je gebruik maken van de Thalys. De Thalys verbindt enkele Europese hoofdsteden met elkaar. En dankzij de hoge snelheidstrein sta je in enkele uren in het centrum van de Franse hoofdstad.


Top 10 bezienswaardigheden in Parijs

Dat Parijs enorm veel te bieden heeft, moeten we je niet meer vertellen. Maar misschien is het wel handig om een lijstje geven van de top 10 bezienswaardigheden.

Plaats een reactie